Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaCarinska tarifaPojednostavljeni postupciCarinski prekršaji
Spoljna trgovinaDevizno poslovanjePDVAkcize
Bezbednost hraneVeterinarska kontrolaSanitarna kontrolaEkologija

Vesti

18.
novembar
2022.
Carinska tarifa

Svrstavanje robe - obavezujuće odluke Komisije EU


U "Službenom listu Evropske unije" broj L 299 od 18. 11. 2022 godine, objavljena ke sledeće odluke o svrstavanju proizvoda po Kombinovanoj nomenklaturi (CN):

3307 90 00
Plastični prsten spoljnog preseka približno 4 cm i unutrašnjeg preseka približno 2 cm. Prsten ima dva mala otvora na spoljnjoj i unutrašnjoj strani. Sadrži traku od netkanog tekstila impregnisanu mirisnim materijama.

Proizvod se stavlja na grlo boca za piće kako bi se aromatizovao vazduh koji se udiše pri pijenju vode iz te boce. Miris aromatizovanog vazduha se oseti retronazalnim putem (to jest iz usne šupljine), što potrošaču ostavlja utisak da je reč o aromatizovanom piću.

Proizvod je dostupan u različitim mirisima i upakovan u maloprodajne vrećice od aluminijumske kompozitne folije kao proizvod za aromatizovanje.

    *Vidi sliku
2022/2259
3924 90 00 Sistem za pokrivanje unutrašnjosti kontejnera, pripremljen u kompletu za pojedinačnu prodaju, koji se sastoji od:
  • plastični kontejneri za ponovnu upotrebu (dimenzije približno 39 × 33 × 14 cm);
  • plastične pokrivne ploče za jednokratnu upotrebu umotane u rolnu i razdvojene kidanjem; i
  • dozator polopca
Kontejner, poklopci i dozator su impregnirani antimikrobnim jedinjenjem koje sprečava širenje patogena. Rolna lista se stavlja u dozator. Sistem je dizajniran da spreči unakrsnu kontaminaciju koja dovodi do širenja patogena prilikom pranja pacijenata u bolnicama, zdravstvenim ustanovama i nezdravstvenim ustanovama
2022/2260


Ove odluke o svrstavanju proizvoda po Kombinovanoj nomenklaturi (CN) objavljivanjem u "Službenom glasniku Republike Srbije" postaju obavezujuće za primenu u Republici Srbiji.

Commercium.rsCopyright © 2023, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft