Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaCarinska tarifaPojednostavljeni postupciCarinski prekršaji
Spoljna trgovinaDevizno poslovanjePDVAkcize
Bezbednost hraneVeterinarska kontrolaSanitarna kontrolaEkologija

Vesti

14.
septembar
2022.
Carinska tarifa

Svrstavanje robe - obavezujuće odluke Komisije EU


U "Službenom listu Evropske unije" broj L 237 od 14. 9. 2022 godine, objavljene su sledeće odluka o svrstavanju proizvoda po Kombinovanoj nomenklaturi (CN):

9021 10 90
Komplet za fiksiranje kičme koji se među ostalim sastoji od vijaka, šipki, pločica, kuka i poprečnih spojeva, namenjen za ugrađivanje u ljudsko telo za potrebe različitih metoda lečenja.

Zavisno od medicinske dijagnoze (fraktura, deformacija itd.) različiti delovi proizvoda mogu se sastaviti kako bi se tokom operacije dobio sistem za fiksiranje kičme (tj. implantat). Implantatom se na priner spajaju i podupiru pršljenovi nakon fraktura ili ponovo poravnavaju u slučaju skolioze, a može se upotrebiti i u slučaju degenerativnih oboljenja kičmenih diskova radi podupiranja kičme i njihovog zadržavanja u pravilnoj poziciji.

Proizvod je jednako prikladan za bilo koju od tih metoda lečenja.

(na slici je prikazan sastavljeni proizvod)
2022/1522
6307 90 98 Pravougaoni gotov tekstilni proizvod izrađen od 100 % veštačkih ili sintetičkih vlakana (poznat i kao „električno ćebe”), sa zaobljenim uglovima, veličine približno 150 x 80 cm, koji se sastoji od dva sloja netkanog tekstila iz tarifnog broja 5603 . Ušivena vrpca od pletenog materijala obrubljuje celi proizvod. Može imati elastične trake za pričvršćivanje na madrac.

Proizvod nije punjen niti je njegova unutrašnjost posebno opremljena.

Opremljen je ugrađenim električnim grejačem s odvojivim napajanjem električnom energijom napona od 220 do 240 V i prekidačem za podešavanje različitih postavki grejanja.
Proizvod je namenjen za postavljanje između madraca i plahte radi grejanja kreveta. Ne prekriva deo madraca na kojem se nalazi glava osobe. U skladu s priručnikom sa uputstvima, prikladan je za pranje nakon odvajanja sklopa za napajanje električnom energijom.

(vidi sliku)
2022/1523
6306 90 00 Proizvod (takozvano ćebe za piknik), dimenzija približno 200 cm x 150 cm, koji se sastoji od dva sloja pletenih tekstilnih materijala (od sintetičkih vlakana), od kojih je jedan s jedne strane prekriven slojem od plastične mase. Dva sloja tekstilnih materijala spojena su porubljivanjem duž četiri strane proizvoda s malom tkanom tekstilnom vrpcom. Prekriveni sloj štiti od vlage i prljavštine s tla, ali nije vodootporan.

Kada je zamotan, proizvod se može zatvoriti preklopom od pletenih tekstilnih materijala sa čičak-trakom i nositi za ručku (tekstilni remen) pričvršćenu na preklop.

(Vidi sliku)
2022/1524


Ove odluke o svrstavanju proizvoda po Kombinovanoj nomenklaturi (CN) objavljivanjem u "Službenom glasniku Republike Srbije" postaju obavezujuće za primenu u Republici Srbiji.

Commercium.rsCopyright © 2022, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft